magdireceptek

Csőben sült póréhagymás, mustáros csicsóka és krumpli

A fotót ezúttal nem férjem, hanem sógornőm készítette 🙂

Ezt a köretet a vasárnapi fasírt mellé készítettem.

Hozzávalók:

1/2 szál póréhagyma
1/2 kg csicsóka
2-3 szem burgonya
1 nagy doboz Yoya tejszín
2 ek. sörélesztőpehely
2 ek. mustár
olaj

Elkészítés:

A csicsókát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük, a krumplit pedig héjával együtt főzzük meg. Miután kihűlt, meghámozzuk ezt is. Majd kiolajozunk egy tepsit, belekarikázzuk vegyesen a krumplit és csicsókát is. Közben a szójatejszínt mustárral keverjük össze. Rákenjük a krumplira, póréhagymakarikákkal megszórjuk, és közepes lángon kisütjük. Pikáns köret. 

Ezeket olvastad már?

Zabpehelypuding málnával, karoböntettel

vega_pokemontrainer4000

A mai reggelink volt ez, nagyon finom, laktató, egészséges…:-) Hozzávalók: 6 dl zabtej/szójatej10 dkg zabpehelycitromhéj2 ek. méz1 kk. kardamom1 kk....

Egészséges „habzsi-dőzsi” :)

vega_pokemontrainer4000

A mai banánt egy kicsit felturbóztam. 🙂 Hozzávalók – 4 személyre 4 db banán—10 dkg zabpehely, kókuszreszelék2 ek. méz2 dl kókusztejcitromhéj—Hulala...