magdireceptek

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂

Hozzávalók:

2 dl durumliszt
2,5 dl finomliszt
4,5 dl teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
4,5 dl víz
só, méz
1 marék tökmag
2 ek. lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. Közben a tökmagot aprítógépben összezúzzuk. A liszteket összekeverjük, beleöntjük a vizet, lenmagot, megsózzuk, majd a tökmagot is hozzátesszük  és végül a felfuttatott élesztőt. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd kiformázzuk: 2 kört nyújtunk belőle, amelyeket egyesével felcsavarunk. A tetejüket bevágva olajozott lisztezett tepsibe tesszük és kb. még 20 percet kelesztjük. Majd a sütő legalacsonyabb fokán is 15-20 percig kelesztjük, ezután kapcsoljuk közepes lángra a sütőnket. Kb. 40 perc alatt sütjük készre. 

Ezeket olvastad már?

Vegán stollen

Magdi

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...

Örömhír és kisebb szünet a blogon

vega_pokemontrainer4000

2013. október 29-én 2380 grammal és 50 cm-rel 35,5 hétre (koraszülöttként), természetes szüléssel, 3,5 óra alatt megszületett Dankó Fanni Dóra...

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...