magdireceptek

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂

Hozzávalók:

2 dl durumliszt
2,5 dl finomliszt
4,5 dl teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
4,5 dl víz
só, méz
1 marék tökmag
2 ek. lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. Közben a tökmagot aprítógépben összezúzzuk. A liszteket összekeverjük, beleöntjük a vizet, lenmagot, megsózzuk, majd a tökmagot is hozzátesszük  és végül a felfuttatott élesztőt. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd kiformázzuk: 2 kört nyújtunk belőle, amelyeket egyesével felcsavarunk. A tetejüket bevágva olajozott lisztezett tepsibe tesszük és kb. még 20 percet kelesztjük. Majd a sütő legalacsonyabb fokán is 15-20 percig kelesztjük, ezután kapcsoljuk közepes lángra a sütőnket. Kb. 40 perc alatt sütjük készre. 

Ezeket olvastad már?

Réééépatorta

vega_pokemontrainer4000

Én egész évben megenném ezt a tortát, de húsvét táján szokták többen is sütni, ezért készült nálunk is, VegaKata receptje...

Medvehagymás lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...

Nyári receptes ízelítő

vega_pokemontrainer4000

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...