Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre.
Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli
1/2 csomag füstölt tofu
kb. 3 ek. liszt
2 ek. lenmagpehely
só
újhagyma
1-2 ek. kókuszolaj/ hidegen sajtol napraforgóolaj
Elkészítés:
A krumplit és a tofut lereszeljük. Majd besózzuk. Ezáltal kevés levet enged, amely éppen tökéletes lesz a lenmag számára, amely vízben oldva összefogja az ételeinket (tojás helyett remekül használható). Ezután belevágjuk a zöldhagymát, hozzákeverjük a lisztet, és pár perc várakozás után kisebb kupacokat formálunk. Ezeket kókuszolajjal/vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük. Közepes lángon, kb. 40 perc alatt, egyszer megfordítva kisütjük. Ebből az adagból 17 db lesz.