magdireceptek

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre.

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1/2 csomag füstölt tofu
kb. 3 ek. liszt 
2 ek. lenmagpehely

újhagyma
1-2 ek. kókuszolaj/ hidegen sajtol napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit és a tofut lereszeljük. Majd besózzuk. Ezáltal kevés levet enged, amely éppen tökéletes lesz a lenmag számára, amely vízben oldva összefogja az ételeinket (tojás helyett remekül használható). Ezután belevágjuk a zöldhagymát, hozzákeverjük a lisztet, és pár perc várakozás után kisebb kupacokat formálunk. Ezeket kókuszolajjal/vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük. Közepes lángon, kb. 40 perc alatt, egyszer megfordítva kisütjük.  Ebből az adagból 17 db lesz.

Ezeket olvastad már?

Gyümölcs-és nyersnapok a meleg időben

Nyáron érdemes gyümölcs-és nyersnapokat tartani, nemcsak méregtelenítési célból, hanem a meleg miatt is: így nem kell a gáztűzhelyet használni:-).  Én...

Vegán tejes pite

A mai főzelék után szerettem volna valami könnyű sütit készíteni. A tejes pitét régóta szeretném elkészíteni itthon, eddig még nem...

Müzliszelet

Nagyon finom, és egészséges csemege. Ez egy alaprecept, legközelebb banánchips is kerül bele pl.  Hozzávalók: 17 dkg kókuszolaj15 dkg méz16...