magdireceptek

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre.

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1/2 csomag füstölt tofu
kb. 3 ek. liszt 
2 ek. lenmagpehely

újhagyma
1-2 ek. kókuszolaj/ hidegen sajtol napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit és a tofut lereszeljük. Majd besózzuk. Ezáltal kevés levet enged, amely éppen tökéletes lesz a lenmag számára, amely vízben oldva összefogja az ételeinket (tojás helyett remekül használható). Ezután belevágjuk a zöldhagymát, hozzákeverjük a lisztet, és pár perc várakozás után kisebb kupacokat formálunk. Ezeket kókuszolajjal/vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük. Közepes lángon, kb. 40 perc alatt, egyszer megfordítva kisütjük.  Ebből az adagból 17 db lesz.

Ezeket olvastad már?

Lecsós grillezett gomba

vega_pokemontrainer4000

A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű...

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...

Sütőtökös lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Mostanában többen kérdezik e-mail-ben, hogy mit lehetne egy vegának a kenyérre kenni. Így feltöltök egy gyors  pástétom receptet. Hozzávalók 10...