magdireceptek

Gabonakolbászos babpástétom

A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni.

Hozzávalók:

25 dkg bab
1 nagy vöröshagyma
2 ek. olaj
kevés gabonakolbász
kömény, majoranna, só
pirospaprika


Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároltam.  Erre tettem rá az előzőleg megfőtt babot; majorannával, sóval, köménnyel ízesítettem. Pirospaprikával színeztem. Majd a gabonakolbászt is rátettem és összeturmixoltam, az olajat ekkor tettem hozzá. Még 5- percig főztem.
Rendkívül finom kenyérre való.

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét...

Vegán, tönköly mákos pite

Van még egy kiló tavalyi mákunk, és mivel nagyon kívántam is, tegnap este abból készítettem süteményt. Nagyon finom lett, igazán...