magdireceptek

Gabonakolbászos babpástétom

A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni.

Hozzávalók:

25 dkg bab
1 nagy vöröshagyma
2 ek. olaj
kevés gabonakolbász
kömény, majoranna, só
pirospaprika


Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároltam.  Erre tettem rá az előzőleg megfőtt babot; majorannával, sóval, köménnyel ízesítettem. Pirospaprikával színeztem. Majd a gabonakolbászt is rátettem és összeturmixoltam, az olajat ekkor tettem hozzá. Még 5- percig főztem.
Rendkívül finom kenyérre való.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

Magdi

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba...

Pikáns-mákos rántott tofu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tofut, ha még nem említettem volna eddig:-) A tofu többek közt gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, nem tartalmaz...

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...