magdireceptek

Menü- 2. hét

Remélem, mindenkinek jól telt az elmúlt hete. Hozom a 2. heti menüt. Mi egy három napos utazáson vagyunk túl, amelyben régi otthonunkba is ellátogattunk Vácon, ill. a veresegyházi medvéket is meglestük. Már nem alusznak téli álmot 🙂 Itt a tavasz szerintük is 🙂 Szép új hetet!

HÉTFŐ
R: Rizstej, müzli, alma, narancs
V: Krumplipüré, sóska, sült tofuszelet
E: Ebéd maradék / „vegazsír”, kenyér, paradicsom
KEDD
R: Turmix, majd kicsit később: házi édes zsemle, sós mogyorókrém, baracklekvár, banán
E: Vadas, tészta, karobos csiga, alma
V: Jégsaláta, élesztőpástétomos melegszendvics, répalé 
SZERDA
R: Diótejes zabkása, reszelt almával, házi nutellával 
E: Paradicsomleves, mexikói zöldségekkel töltött palacsinta, tepsiben összesütve , saláta 
V: Ebédről maradék
CSÜTÖRTÖK
R: Frissen préselt alma-narancslé, köleskása aszalt gyümölcsökkel 
E: Sárgaborsóleves, rizs, rántott cukkini, paradicsomsaláta
V: Házi kifli, zöldségpástétom (főtt krumpli, répa, karalábé + olaj, párolt hagyma+ fűszerek, sörélesztőpehely)
PÉNTEK
R: Gabonakávé, tejbegríz, narancs
E: Krumplifőzelék,búzahús pörkölt, diós piskóta (vegán) 
V: „Garlic” melegszendvics, saláta (Fanninak ebédmaradék)
SZOMBAT
R: Granola müzli, növényi tej, banán
E: Búzahús-paprikás, tarhonya, uborkasaláta
V: Ebédmaradék
VASÁRNAP
R: Házilag sütött kuglóf, mogyorókrém, mandarin
E: Zellerkrémleves zsemlegombóccal, rakott savanyú káposzta (bulgur, savanyú káposzta, gabonakolbász.pörkölt, növényi tejföl)
V: Ebédmaradék

Ezeket olvastad már?

Őszi kovásztalan kenyérkockák

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...