Ez is a múlt héten készült.
Hozzávalók:
1 kg gomba
1 paradicsom
1 paprika
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 ek. liszt
olaj
só, pirospaprika
köménymag
—
1/2 kg durum kockatészta
2 bögre natúr szójajoghurt
1 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés:
A vöröshagymát vízen megpároljuk, majd ráhelyezzük a megpucolt és feldarabolt gombát, paprikát, paradicsomot. Pirospaprikával színesítjük, sóval és köménnyel ízesítjük. Nem öntünk hozzá vizet, mert a gomba kiengedi a levét. Puhulásig főzzük, majd lisztet és olajat keverünk hozzá. Felforraljuk és lezárjuk. A tésztát kifőzzük. Egy sütőtálat kiolajozunk, beletesszük a tésztát, majd a gombás szósz, legvégül a szójajoghurtot, amelyhez keverünk sörélesztőpelyhet is, ettől lesz selymes állagú, amikor megsül. Ráöntjük, majd szezámmaggal megszórjuk, letakarjuk egy alufóliával, és összesütjük (alufóliát félidőben levesszük. Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.