magdireceptek

Édes kis semmiség: karobos vegán piskóta pudinggal

Vegán cseresznyés-diós-karobos piskóta karamellöntettel. Ez lesz a mai desszertünk, amely tegnap este készült el.

Hozzávalók – a piskótához:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm& Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
1 ek. karobpor
 —
1 kis üveg cseresznye
1 marék dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk cseresznyével és apróra vágott dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A karamellöntethez 1:1 arányban karamellpudingot és vaníliapudingot főztem növényi tejjel, a végén tettem hozzá 1-2 ek. szójajoghurtot is. 

Ezeket olvastad már?

A gyümölcssaláták új generációja

vega_pokemontrainer4000

Tegnap babalátogatóban voltak nálunk nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi. 🙂 Fanni egész nap olyan drága volt, örült mindenkinek, el-elmorzsolt mosolyokat nagymamának,...

Lencsehurka magyaros krumplival

vega_pokemontrainer4000

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂  Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg...

Tökmagos kölesfasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag...