magdireceptek

Spenótos „krumplimuffin”

Mai nagyon gyors „csemege” vacsorára, saláta mellé. A fotó sajnos nem lett a legszebb, mert nem volt időnk megvárni, amíg kihűl és keményebb lesz, hogy szépen fotózható legyen. 🙂
Hozzávalók:
5 szem krumpli
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
borspótló
1 ek. liszt 
1 csomag spenót
1 fej fokhagyma
3-4 ek. kukoricatej 
4-5 ek. liszt
olívaolaj, víz.

1/2 füstölt tofu
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben kifőzzük. Majd összetörjük, liszttel sűrítjük, és kevés olajat is  teszünk hozzá + beáztatott lenmagpelyhet teszünk hozzá (ez fogja össze). A spenótot így készítjük: szárazon megpirítjuk a lisztet, rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymázzuk, és kukoricatejjel felöntjük, ekkor keverjük bele az olívaolajat. Miután felenged a spenót, összebotmixerezzük. A lényeg, hogy jó sűrű legyen.  Majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a krumplipürét (egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével), a közepén mélyedést kialakítva teszünk spenótot, felkockázott tofut, pritaminpaprikát. Összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös téli leves

A héten valamelyik nap ezt a meleg levest ettük. Hozzávalók 2 nagyobb répa1 kisebb fehérrépa2-3 kocka sütőtök1 nagyobb karalábé1 közepes...

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...