Ez volt a mai reggelink, gyorsan készül, egészséges és finom.
Hozzávalók:
10 dkg hajdina
kétszeres mennyiségű kukoricatej/bármilyen növényi tej
vaníliapor
3 ek. nyírfacukor
—
2+1 dl meggylé
3 ek. kukoricakeményítő
Elkészítés:
A hajdinát forrásban lévő növényi tejbe öntjük, ízesítetjük vaníliaporral, nyírfacukorral. Puhulásig főzzük. A 2 dl meggylevet felforraljuk, közben a maradék 1 dl-ben kikeverjük a kukoricakeményítőt. Ezt, amikor forr a meggylé, beleöntjük, és készre főzzük. A végén kevés nyírfacukorral édesíthetjük még.
A hajdina a többi gabonaféle hasonló értékeivel összevetve nagy kalcium- és magnéziumtartalommal rendelkezik. Előnye még kifejezetten kis nátrium-és viszonylag nagy káliumtartalma is. A nyomelemek közül vasban, rézben és cinkben gazdag. A hajdina értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) számottevő.
Ezt a gabona is a Vegetárnál beszerezhető.
Ezt a gabona is a Vegetárnál beszerezhető.