magdireceptek

Hajdinakása, meggyzselével

Ez volt a mai reggelink, gyorsan készül, egészséges és finom.

Hozzávalók:

10 dkg hajdina 
kétszeres mennyiségű kukoricatej/bármilyen növényi tej
vaníliapor
3 ek. nyírfacukor

2+1 dl meggylé
3 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

A hajdinát forrásban lévő növényi tejbe öntjük, ízesítetjük vaníliaporral, nyírfacukorral. Puhulásig főzzük. A 2 dl meggylevet felforraljuk, közben a maradék 1 dl-ben kikeverjük a kukoricakeményítőt. Ezt, amikor forr a meggylé, beleöntjük, és készre főzzük. A végén kevés nyírfacukorral édesíthetjük még.
A hajdina a többi gabonaféle hasonló értékeivel összevetve nagy kalcium- és magnéziumtartalommal rendelkezik. Előnye még kifejezetten kis nátrium-és viszonylag nagy káliumtartalma is. A nyomelemek közül vasban, rézben és cinkben gazdag. A hajdina értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) számottevő.
Ezt a gabona is a Vegetárnál beszerezhető. 

Ezeket olvastad már?

Kesudiós brokkolipástétom

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, finom. Kell ennél több? 🙂 Saját fejlesztés ez is 🙂 Hozzávalók: 1 fej brokkoli1 ek. olívaolajsó1 ek. lenmagpehely...

Lencsés-sütőtökös zabburger

vega_pokemontrainer4000

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...

Kesudió palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Palacsinta, ami gluténmentes, habkönnyű és nagyon finom! A kesudiót és a rizslisztet szintén a Naturpiactól kaptuk. Hozzávalók: 12 dkg kesudió1...