magdireceptek

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

Hozzávalók:

20 dkg bulgur
kb. 1/2 l víz
15 dkg vöröslencse
1 kápia paprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz 
10 dkg tökmag 
2 ek. sörélesztőpehely
6 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 tk. só
1 szelet rozskenyér

Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk. A lenmagpelyhet szintén beáztatjuk.  A bulgurt és a vöröslencsét (külön-külön) megfőzzük.  A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálón ledaráljuk. Ezután egy nagy tálban mindent összekeverünk: a megfőtt bulgurt és vöröslencsét,  a megdarált magot, a párolt hagymát, fokhagymát, a lenmagpelyhet, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a felaprított kápia paprikát és sót. Végük apróra vágott kaporral ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Szilveszteri hotdog

vega_pokemontrainer4000

Mostantól pár szilveszteri ötletet hozok nektek. Most egy virslire szeretném felhívni a figyelmeteket, amelyet mi az Aldiban szoktunk megvásárolni. Nagy...

Mákos-eperszószos vegán nudli

vega_pokemontrainer4000

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....

Ajváros-padlizsános sült penne

vega_pokemontrainer4000

Könnyű és finyári ebéd. Hozzávalók: Ajvárhoz:1 kg vegyes színű paprika (benne „kötelezően: 2-2 piros kaliforniai és kápia is)2 közepes vöröshagyma2...