magdireceptek

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

Hozzávalók:

20 dkg bulgur
kb. 1/2 l víz
15 dkg vöröslencse
1 kápia paprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz 
10 dkg tökmag 
2 ek. sörélesztőpehely
6 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 tk. só
1 szelet rozskenyér

Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk. A lenmagpelyhet szintén beáztatjuk.  A bulgurt és a vöröslencsét (külön-külön) megfőzzük.  A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálón ledaráljuk. Ezután egy nagy tálban mindent összekeverünk: a megfőtt bulgurt és vöröslencsét,  a megdarált magot, a párolt hagymát, fokhagymát, a lenmagpelyhet, a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, a felaprított kápia paprikát és sót. Végük apróra vágott kaporral ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatjuk).

Ezeket olvastad már?

Vegán, tepsiben rántott cukkini

Rántott cukkini A vegán cukkini három dologban különbözik a megszokottól: nem fehér, hanem rostban gazdag (és ezért emésztést javító) teljes...

Mogyoróvajas csupa-mogyoró keksz

Egy kis ropogtatni valót hoztam a visszatért téliesebb napokra. Az a jó, hogy egyszerre keveset lehet csak belőle megenni, mert...