magdireceptek

Spenótfasírt

Egyszerű ételhez egyszerű fotó illik 🙂
Szüreteltünk spenótot is, így tegnap főzeléket készítettem metélőhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökből készített főzelék mellé fasírtot. Finom lett nagyon, ezért megosztom:-)

Hozzávalók:

1/2 kg spenótlevél
2 szelet rozskenyér
2 csapott ek.lenmagpehely
2 ek.víz
só, fokhagyma,
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A spenótot kevés olívaolaj kíséretében roppanósra pároljuk. A hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. A végén adjuk hozzá az olívaolajat. A rozskenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Ehhez tesszük hozzá a megfőtt és feldarabolt spenótot, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a sót és a vízbe beáztatott lenmagpelyhet, amely a tojást helyettesíti. Alaposan összedolgozzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe fasírtokat formálunk, tetejüket is megkenjük olívaolajjal és közepes lángon (150 fok) 30 perc alatt (egyszer megfordítva) kisütjük.

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM bio tönkölykekszek

vega_pokemontrainer4000

Újabb terméket szeretnék ajánlani. Ez az egyik kedvenc csemegém a sós, élesztő nélküli keksz, hasonlót én is szoktam itthon készíteni.  Mindegyik...

Spenótos „krumplimuffin”

vega_pokemontrainer4000

Mai nagyon gyors „csemege” vacsorára, saláta mellé. A fotó sajnos nem lett a legszebb, mert nem volt időnk megvárni, amíg...