magdireceptek

Vegán májkrém: napraforgóból

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem.

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
10 dkg napraforgó – megpirítva, kávédarálón ledarálva
4-5 gerezd fokhagyma
2 t.k.vegamix
8-10  ek. kókuszolaj

Elkészítése:
A hagymát kevés víz és az olaj hozzáadásával fedő alatt megpároljuk, hozzáadjuk a vegamixet, sót, majd a napraforgót, az áttört fokhagymát és a sörélesztőpelyhet.  Összerottyantjuk, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a kókuszolajat. Kihűlésig néha megkeverjük, hogy a kókuszolaj ne csapódjon ki. 
A napraforgót érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni: finom, natúr és olcsó.:-) A miénk is onnan van.

Ezeket olvastad már?

Vadas jávorszarvas tésztával :-)

vega_pokemontrainer4000

Ma valami nagyon egyszerű ételt kívántunk, ezért készült vadas. Nemcsak hogy egyszerű elkészíteni, hanem nem is üli meg a gyomrot....

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...

Forró leves a hideg téli napokra

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...