magdireceptek

Vegán majonézes kínai kel saláta

Finom saláta, bármikorra 🙂


Hozzávalók:

1 fej kínai kel
pritaminpaprikák (különböző színűek)
1 lilahagyma

tofumajonézhez:
1 metélőhgyamás tofu
1ek. sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
1 ek. mustár

1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


Elkészítés:

A kínai kel leveleit leszedjük, megmossuk és apróra vágjuk. A pritaminpaprikát is apró kockákra vágjuk (összesen 1 paprika elég, csak több színből legyen meg ez az adag). Egy tálba tesszük, s a felaprított lilahagymát is hozzákeverjük. Ezt követően az öntet hozzávalóit egy magas falú tálba keverjük és alaposan összeturmixoljuk, botmixer segítségével. Tálalás előtt kb. 20-30 perccel ezt öntjük a salátára.

Ezeket olvastad már?

Érik a spenót a kertben!

vega_pokemontrainer4000

  Szedtünk egy nagy tál spenótot a kertben, így tegnap reggelire zöldturmixot ittunk.  Hozzávalók: 1 tál spenót 2 banán  1...

Fenyőmag pesto-s tönköly penne

vega_pokemontrainer4000

Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg friss bazsalikomlevél6  dkg fenyőmag2 dl 100...

Áfonyás limonádé

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk Erdélyből csupán vízben eltett áfonyát. Azaz le lett szedve az erdőben a gyümölcs, és egy literes üvegben fel lett...