magdireceptek

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan zsenge volt és vegán bundában sütöttem ki, tepsibe téve. És a vegán bundába került egy kevés kapor is 🙂 

Hozzávalók:

1 zsenge főzőtök
15 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)
víz
vegamix

1 kisebb csokor kapor

Elkészítés:

A tököt krumplihámozóval meghámozzuk. Lemossuk, majd egy tálba lisztet teszünk, először ebbe forgatjuk bele. Ezután a vegán panírba, amihez a liszteket, sót, vegamixet, apróra vágott kaprot és a vizet összekeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebben történő megforgatás után morzsába tesszük, majd olívaolajjal kikent tepsibe. A tetejét is meglocsoljuk. Közepes lángon egyszer megforgatva kb. 20-30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM bejglik

vega_pokemontrainer4000

Tudom, tudom, a bejgli téli édesség, de ez jól behűtve, esetleg egy kis vegán vaníliafagyival nyáron is nagyon finom és...

Tofuburger

vega_pokemontrainer4000

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...