magdireceptek

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a harmadik érdekesség pedig, hogy borsóval is sűrítettem. Leírom szép sorjában:

Hozzávalók:

1/2 kg borsó
4 zsenge sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
2 ek. 100%-os extra szűz olívaolaj 
kb. 1 l kukoricatej
2 ek. liszt
, köménymag – ízlés szerint

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároljuk. Erre rádobjuk a borsót és a felkockázott répát. Kevés kukoricatejjel felöntjük és sóval és köménnyel ízesítve puhára pároljuk. Ekkor kiveszünk egy kevés borsót, és a maradék kukoricatejjel és kevés liszttel összeturmixoljuk. Ezt öntjük a főzelékhez. Összerottyantyuk, majd petrezselymet szórunk bele és frissen fogyaszthatjuk is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vega-Farm finomságok

vega_pokemontrainer4000

Írtam már nektek a Vega-Farm termékeiről, de most – húsvét közeledtével – ismét szeretném ajánlani nektek ezeket a finomságokat.  Már...

Vegán mézeskalács (méz nélkül :-)

vega_pokemontrainer4000

Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.  Hozzávalók: 13 dkg árpa maláta szirup25 dkg liszt 8 dkg zabpehelyliszt4...