magdireceptek

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében minden hasznosat megtermel maguknak. Ebben a kertben nekünk is van céklánk-idén ott csak ez lett ültetve, minden más Békés megyében. De visszatérve az ételhez. 


Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm & Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
 —
25 dkg ribizli
1 marék dió

1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l kukoricatej 
ízlés szerint nyírfacukor
1 ek. psyllium
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és lereszelt dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül! A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a kókuszolajat, a psylliumot, amely megkeményíti, így eszébe sem jut majd, hogy lefolyjon. Kenjük rá a szeletekre.  🙂 Hűtsük be, és hidegen fogyasszuk.

Ezeket olvastad már?

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

vega_pokemontrainer4000

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott)...

Vegán karobos minikuglófok

vega_pokemontrainer4000

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...

Téli teázások :-)

vega_pokemontrainer4000

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...