magdireceptek

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg árpa
kb.1/2 l kukoricatej
2-3 ek. nyírfacukor
1 tk.vaníliapor
1 citrom héja
1 bögre darált mák
2 üveg körtebefőtt


 2 ek. méz
4 ek. karobpor
1 ek.víz

Elkészítés:

Az árpát előző este beáztatjuk. Majd reggel kukoricatejben megfőzzük, mielőtt lekapcsolnánk, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, nyírfacukkoral és felkockázott körtével. Ekkor tesszük hozzá a darált mákot is. 1-2 percig főzzük, majd lezárjuk. Egy jénait kiolajozunk, majd beletesszük a kását, megszórjuk még cukrozott darált mákkal, ráhelyezzük a maradék körtét, és meglocsoljuk a karobos öntettel (víz+méz+karob elkeverése nyomán kapjuk). Közepes lángon, kb. 30 perc alatt sütjük ki. Feldobhatjuk egyébként pudinggal is, amelyet az árparéteg és a körte közé rakunk, legközelebb így készítem majd.

Ezeket olvastad már?

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis...

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...