Egyik reggelink volt ez a héten.
Hozzávalók:
15 dkg kukoricadara
2,5 bögre növényi tej
5 dkg nyírfacukor
1/2 citrom héja
—
10 dkg mák
—
25 dkg meggy
10 dkg áfonya
5 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele – keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverjük a nyírfacukrot és citromhéjat. Majd megvárjuk, amíg megszikkad, kihűl. Eközben mákdarálón megdaráljuk a mákot és a nyírfacukrot is. Majd egy kanál segítségével félkanálnyi falatokat szaggatunk a kásából, melyeket megforgatunk mákban.
Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, meggyet kimagvaljuk. Egy edénybe téve lassú tűzön kevés cukorral összeforraljuk.