magdireceptek

Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel

Egyik reggelink volt ez a héten.

Hozzávalók:

15 dkg kukoricadara
2,5 bögre növényi tej
5 dkg nyírfacukor
1/2 citrom héja


10 dkg mák

25 dkg meggy
10 dkg áfonya
5 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele – keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverjük a nyírfacukrot és citromhéjat. Majd megvárjuk, amíg megszikkad, kihűl. Eközben mákdarálón megdaráljuk a mákot és a nyírfacukrot is. Majd egy kanál segítségével félkanálnyi falatokat szaggatunk a kásából, melyeket megforgatunk mákban. 
Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, meggyet kimagvaljuk. Egy edénybe téve lassú tűzön kevés cukorral összeforraljuk.

Ezeket olvastad már?

Lencsés-sütőtökös zabburger

vega_pokemontrainer4000

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...

Vegán citromos pite

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon ütős sütemény… Hozzávalók: 20 dkg finomliszt15 dkg nyírfacukor2 tk. foszfátmentes sütőpor2 tk vaníliapor1-1.5 dl buborékos ásványvíz2 bio citrom leve...