magdireceptek

Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel

Egyik reggelink volt ez a héten.

Hozzávalók:

15 dkg kukoricadara
2,5 bögre növényi tej
5 dkg nyírfacukor
1/2 citrom héja


10 dkg mák

25 dkg meggy
10 dkg áfonya
5 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele – keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverjük a nyírfacukrot és citromhéjat. Majd megvárjuk, amíg megszikkad, kihűl. Eközben mákdarálón megdaráljuk a mákot és a nyírfacukrot is. Majd egy kanál segítségével félkanálnyi falatokat szaggatunk a kásából, melyeket megforgatunk mákban. 
Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, meggyet kimagvaljuk. Egy edénybe téve lassú tűzön kevés cukorral összeforraljuk.

Ezeket olvastad már?

Pizzacsíkok

Egy újabb pizzatészta és feltét recept következik. Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)2,5 dkg élesztő3 dl...

Karalábéfasírt

Szintén gyors, nyári fasírt a gyors,nyári főzelékhez. 🙂 2 db karalábét 1 nagy répával együtt meghámoztam, felkockáztam, és megfőztem. Közben...

Málnás muffin

Egyszerű, gyors receptet hoztam-sajnos gyors fotóval, így nem a legszebb, de az íze!….:-)A recept Nagy Zsuzsától származik. Hozzávalók: 4 dkg...