magdireceptek

Gesztenyés-meggyes rózsa

Könnyű édesség a forró napokra.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
kb. 1/2 kg meggy
10 dkg nyírfacukor
1 kocka mélyhűtött gesztenye

Elkészítés:

A  leveles tésztát kinyújtjuk. Majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagvaljuk és egy tálban becukrozzuk.
Majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk. 
A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagvalt meggyel. Majd felcsavarjuk. Olajozott -nálam szilikon- muffin formákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle 🙂

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Zabtej

vega_pokemontrainer4000

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket.  Hozzávalók: 10 dkg zabpehely1,2...

Rozmaringos caprese vegán módra

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, finom.:-) Hozzávalók: 4 paradicsom (nálunk most vegyesen: piros, fekete, sárga)15 dkg füstölt tofu3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 2...