magdireceptek

Aszalt körtés-áfonyás sütemény

Nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni, a hűvösebb őszi estékre, reggelekre csemegének. 

Hozzávalók:

16 dkg zabpehely (most akciós a Vegetárnál:-)
12 dkg liszt (fele finom-fele teljes kiőrlésű)
1 tk. Arm@Hammer szódabikarbóna
1 tk. foszfátmentes sütőpor
(vagy 1 cs. sütőpor)
1 nagy marék jumbo mazsola
1 nagy marék dió
1/2 marék napraforgómag
15 dkg aszalt körte
1,5 dl 100-ban extra szűz olívaolaj 
1 körte, reszelve
1 citrom héja és leve
2 ek. méz
10 dkg nyírfacukor

2 ek. karob
1 ek. méz
2 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

A liszteket, szódát és a foszfátmentes sütőport összekeverjük,  majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is (aszalt körtét apróra vágva). Alaposan összedolgozzuk. A körtét nem szükséges meghámoznunk, héjastul reszeljük bele. Egy kevéssé pihentessük, majd kis kupacokat (kb. 24-25 db lesz ennyiből) formázzunk sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 25perc alatt közepes lángon, egyszer megfordítva süssük ki. Vigyázzunk, mert gyorsan leég. 
A mázat így készítjük el:
A karobot összekeverjük a mézzel, vízzel és a puha kókuszolajjal. Kenhető, csokis krém lesz, ezt tesszük a sütemények tetejére, miután kihűltek. Én még friss áfonyát is pakoltam a tetejére.

Ezeket olvastad már?

Vegán isler

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt...

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...

Mogyoróvajas csupa-mogyoró keksz

Egy kis ropogtatni valót hoztam a visszatért téliesebb napokra. Az a jó, hogy egyszerre keveset lehet csak belőle megenni, mert...