magdireceptek

Hajtogatott minipizza – A tél ízei könyvből

Csúnya, de finom 🙂
A tél ízei szakácskönyvből való ez a recept. Nagyon szeretjük – ezért is válogattuk be – mert gyorsan készül és nem lehet elrontani! 🙂 

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finomliszt
2,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
kis cukor
só- ízlés szerint
0,75 dl olaj

1,2 dl paradicsomsűrítmény
1/2 füstölt tofu 
1 ek. szárított bazsalikom 
3-4 gerezd fokhagyma

0,2 dl olaj
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból kelt tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük. A töltelék alapanyagait összekeverjük. Kelesztést követően kb. 0,7-1 cm vastagra nyújtjuk.  Pogácsaszaggatóval  kiszaggatjuk, töltelékkel megkenjük és lazán félbehajtjuk (így a paradicsomos töltelék kilátszik majd a tészta alól). Ha megsült, rögtön megkenjük a fokhagymás olajjal (amihez a fokhagymát összeturmixoljuk az olajjal).
TIPP: Finom lehet babos vagy aprószójás, netán spenótos, káposztás töltelékkel is. A tészta nagyon rugalmas. Valamelyik nap ezt készítettem kiflinek is. 3 napig is friss, puha volt.

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös-datolyás zabkása

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát...

Vegán stollen

Magdi

Nálunk stollen nélkül nincsen karácsony.  Mutatom, hogyan készítem – tej, tojás-és cukormentesen. Hozzávalók: 2,5 dl növényi tej 10 dkg  Nature...