magdireceptek

Földimogyoróvajas karobos piskóta

Egyszerű, gyors, finom. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
25 dkg lágy világosbarna nádcukor (v. xilit, v. sötétbarna nádcukor)
6 ek. karobpor
2 ek. mogyoróvaj
0,5 dl szójaolaj (v. egyéb olaj)
3 dl víz vagy növényi tej
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor

blansírozott földimogyoró

házi mogyorókrém

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat, majd a nedveseket is külön-külön összekeverjük, majd egybevegyítjük, és olajjal kikent, liszttel megszórt tesibe simítjuk, megszórjuk a mogyoróval és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....

Őszi saláta

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, megkóstolni. Hozzávalók: 1 közepes céklaugyanannyi sütőtök2 paradicsom 1/2 füstölt tofu  1 kisebb lilahagyma1 marék kesudió3 ek....

Diós szárzeller saláta

Ez a saláta is ma készült, a röszti mellé.  A szárzellert apró cikkekre felvágtam, besóztam.  Eközben elkészítettem az öntetet: 1/2...