magdireceptek

Fokhagymával sült padlizsánsaláta

Nagyon kellemes saláta, én ma csupán ezt ebédeltem vöröslencse-pástétomos pirítóssal.

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
6 db kovászolni való uborka
1 lilahagyma

100% extra szűz olívaolaj 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és vékony karikákra vágjuk. Egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a karikákat, megsózzuk és közepes lángon kb. 10 perc alatt (egyszer forgatva) megpirítjuk őket. A félidőben tesszük rá a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot, uborkát szintén megmossuk, és – a lilahagymával együtt- felkarikázzuk. Majd egy tálba tesszük, meglocsoljuk sózott olívaolajjal, citromlével. Frissen tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

Magdi

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba...

Bounty szelet (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma...

Karfiolpaprikás trikolor tésztával

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 fej karfiol 1nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kápia paprika...