magdireceptek

Hajtogatott minipizza – A tél ízei könyvből

Csúnya, de finom 🙂
A tél ízei szakácskönyvből való ez a recept. Nagyon szeretjük – ezért is válogattuk be – mert gyorsan készül és nem lehet elrontani! 🙂 

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finomliszt
2,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
kis cukor
só- ízlés szerint
0,75 dl olaj

1,2 dl paradicsomsűrítmény
1/2 füstölt tofu 
1 ek. szárított bazsalikom 
3-4 gerezd fokhagyma

0,2 dl olaj
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból kelt tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük. A töltelék alapanyagait összekeverjük. Kelesztést követően kb. 0,7-1 cm vastagra nyújtjuk.  Pogácsaszaggatóval  kiszaggatjuk, töltelékkel megkenjük és lazán félbehajtjuk (így a paradicsomos töltelék kilátszik majd a tészta alól). Ha megsült, rögtön megkenjük a fokhagymás olajjal (amihez a fokhagymát összeturmixoljuk az olajjal).
TIPP: Finom lehet babos vagy aprószójás, netán spenótos, káposztás töltelékkel is. A tészta nagyon rugalmas. Valamelyik nap ezt készítettem kiflinek is. 3 napig is friss, puha volt.

Ezeket olvastad már?

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...