Így együtt nagyon finom és laktató étel.
Hozzávalók:
1 kg friss spenót (1/5 kg mirelit)
2 marék kesudió
6 gerezd fokhagyma
4 ek. liszt
só-ízlés szerint
kb. 1 l víz
1/2 kg durum farfalle tészta
4-5 ek. 100 %extra szűz olívaolaj
1/2 pritaminpaprikás tofu
1 marék pirított dió
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A friss spenótot alaposan megmossuk, majd kevés vízzel, olajjal és sóval kifőzzük. Amennyiben mirelit spenótot használunk, ez nem szükséges. Egy másik edényben a lisztet szárazon megpirítjuk, majd ráöntjük -a főzővízzel együtt – a megfőtt spenótleveleket (vagy a mirelit spenótot felengedés után). Alaposan összekeverjük. Gyorsan elkészítjük a kesudiótejfölt: a kesudiót 4 dl vízzel, sóval, fokhagymával alaposan összeturmixolunk. Ezt ráöntjük a lisztes spenótra, és az ezt az egészet is mixerezzük. (Nem muszáj, ha levelesen szeretjük a spenótot). A tésztával összekeverjük és tálalás előtt ráhelyezzük az előtte száraz serpenyőben megpirított diót + olívaolajjal kikent tepsiben megsütött (előtte felkockázott) tofut.