magdireceptek

Spenótos-tofus farfalle pirított dióval

Így együtt nagyon finom és laktató étel.

Hozzávalók:

1 kg friss spenót (1/5 kg mirelit)
2 marék kesudió
6 gerezd fokhagyma
4 ek. liszt
só-ízlés szerint
kb. 1 l víz
1/2 kg durum farfalle tészta
4-5 ek. 100 %extra szűz olívaolaj 
1/2 pritaminpaprikás tofu 
1 marék pirított dió

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A friss spenótot alaposan megmossuk, majd kevés vízzel, olajjal és sóval kifőzzük. Amennyiben mirelit spenótot használunk, ez nem szükséges. Egy másik edényben a lisztet szárazon megpirítjuk, majd ráöntjük -a főzővízzel együtt – a megfőtt spenótleveleket  (vagy a mirelit spenótot felengedés után). Alaposan összekeverjük. Gyorsan elkészítjük a kesudiótejfölt: a kesudiót 4 dl vízzel, sóval, fokhagymával alaposan összeturmixolunk. Ezt ráöntjük a lisztes spenótra, és az ezt az egészet is mixerezzük. (Nem muszáj, ha levelesen szeretjük a spenótot). A tésztával összekeverjük és tálalás előtt ráhelyezzük az előtte száraz serpenyőben megpirított diót + olívaolajjal kikent tepsiben megsütött (előtte felkockázott) tofut.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...

Hamarosan kapható lesz A nyár ízei

Annak, akit érdekel, egy jó hír: július 10-től kapható lesz A nyár ízei vegán szakácskönyv 100 vegán recepttel, tartósítással, fitoterápiával. ...

Zeller-és répafasírt

Hoztunk zellert is a kertből, így a tegnapról maradt főzelék mellé ma csak egy egyszerű fasírtot készítettem. Hozzávalók: 2 közepes...