magdireceptek

Kesutejfölös káposzta-répasaláta

Mártitól, egyik kedves ismerősünktől kaptam az ötletet. Ő sima tejföllel készíti, de gondoltam, miért ne lehetne vegánosítani. Kukoricás rizst és rántott padlizsánt ettünk hozzá.

Hozzávalók:

30 dkg fehér káposzta
10 dkg lilakáposzta
2 közepes sárgarépa
2 fej lilahagyma


2 marék kesudió
2 dl víz 
3 gerezd fokhagyma
1 ek. citromlé

köménymag
sörélesztőpehely

Elkészítés:

Egy tálba a káposztát legyaluljuk, a répát meghámozzuk és lereszeljük. Elkészítjük az öntetet: a kesudiót összekeverjük a vízzel, sóval, citromlével, fokhagymával, sörélesztőpehellyel, köménymaggal és alaposan összeturmixoljuk. Ezzel meglocsoljuk a salátát, összekeverjük és kb.30percig állni hagyjuk, amígy az ízek összeérnek. 

Ezeket olvastad már?

Vegán, tönköly mákos pite

vega_pokemontrainer4000

Van még egy kiló tavalyi mákunk, és mivel nagyon kívántam is, tegnap este abból készítettem süteményt. Nagyon finom lett, igazán...

Expressz vegán női szeszély

vega_pokemontrainer4000

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el...

Vegán muffin

vega_pokemontrainer4000

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség. Hozzávalók – 9 db muffinhoz: 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)8 dkg nyírfacukor6...