magdireceptek

Répás-krumplis káposztafőzelék

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal. 

Hozzávalók:

1/2 fej édeskáposzta
2 nagyobb krumpli
1 nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 l vegimilk
3 tk. köménymag
3 tk. majoranna
3 tk. só
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
3 ek.  liszt

Elkészítés:
A káposztát megmossuk és legyaluljuk. A krumplit, répát, hagymát meghámozzuk.A répát nagylyukú reszelőn a káposztához reszeljük. A krumplit kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a káposztához. És végül a hagymát is apró kockákra vágva hozzáadjuk a káposztához. Növényi tejjel felengedjük, majorannával, sóval, fokhagymával ízesítjük, olajjal dúsítjuk. Kb. 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor elkészítjük a rántást: olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a lisztet, majd 2 dl növényi tejjel felengedjük. Ezt szűrőn át adjuk a főzelékhez. Összefőzzük és készen is vagyunk 🙂

Ezeket olvastad már?

Kapros „zöld”-ségfasírt

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna,...

Zöldségpástétom

Egy nagyon egyszerű és gyors, olcsó pástétom receptet hoztam azokra a napokra, amikor majdnem semmi nincsen otthon. Hozzávalók:  4 szem...

Brokkolis-búzahúsos vadas

Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa 3 rózsa brokkoli  1 fehérrépa 1/2 kisebb zeller 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél...