magdireceptek

Falafel (vegán)

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van 🙂 

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld
6-7 gerezd fokhagyma
2 ek. őrölt római kömény
1 tk. kardamom
1 ek. csicseriborsóliszt / finomliszt
1 tk. szódabikarbóna 

3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát,  zöldfűszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón őröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet és a szódabikarbónát. Ha igényli a massza, vizet adhatunk hozzá.
Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt. 

Ezeket olvastad már?

Sós kalács

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este nem kenyeret sütöttem, hanem sós kalácsot. Hogy legyen valami változatosság a kenyér-kifli-zsemle vonalon is.  Hozzávalók: 25 dkg teljes...

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam,...

Csicseriborsó saláta

vega_pokemontrainer4000

Ez a recept egy kis előzetes Az ősz ízei szakácskönyvből – hasonló recept lesz benne olvasható. Gyorsan elkészül, egészséges és...