Merész egy húzás, mit ne mondjak. Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂
Az egész úgy indult, hogy egy nagy zacskó friss rukkolát kaptunk barátunk kertjéből, és nem bírtuk olyan gyorsan enni, ahogy fonnyadt. Így készítettem belőle rukkolás burgonyát is (köretként), ill. salátát, és ezt a levest is.
Hozzávalók:
25 dkg rukkola
1 kisebb cukkini
3 ek. 100% extra száz olívaolaj
2 dl zabtejszín
1 ek. Alpro natúr szójajoghurt
1 ek. citromlé
só – ízlés szerint
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya
kb. 1,5 l víz
Elkészítés:
A rukkolát alaposan megmossuk. A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük. Majd egy kevés olajjal meglocsolt vízben feltesszük mindezt főni, hozzáadva a felkockázott hagymát, fokhagymát és krumplit is. Amikor megpuhult, beleöntjük a zabtejszínt, és vizet is adunk hozzá. Alaposan összeturmixoljuk. Sóval, citromlével és még egy kis szójajoghurttal ízesítjük. Kenyérkockával, de hagymachips-szel is tálalhatjuk.