magdireceptek

Karalábéfőzelék glutén-és tejmentes habarással

Egy gyors főzelék a mai napról. Karácsony után jólesik ám. 🙂

Hozzávalók:

3 nagyobb karalábé
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 tk. köménymag 
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. Reform Vito ételízesítő
1 csipet só
1 csokor petrezselyem
kb. 1 l víz 

1 dl növényi tejszín (most kék Hulala)
2 ek. barnarizs-liszt
1 tk. Reform Vito ételízesítő
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A karalábékat megmossuk, és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A répával ugyanígy járunk el. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és vízen megpároljuk. Ehhez adjuk hozzá az olajat, a karalábét, sárgarépát és a fűszereket (só, vegeta, köménymag). Kb. 1 l vízzel felöntjük. Puhulásig fedő alatt főzzük a zöldségeket. Eközben a tejszínből, és a barnarizs-lisztből habarást készítünk, fűszerezzük az ételízesítővel és a széttört fokhagymával. Ezt hozzákeverjük a karalábés-répához, és összekeverést követőn kb. 5 perc alatt készre főzzük.

Ezeket olvastad már?

Expressz áprilisi (női) szeszély

Mikor máskor lenne itt a női szeszély sütésének az ideje, mint a szeszélyes áprilisban. 🙂 Ráadásul úgy, hogy sütéssel együtt...

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...