magdireceptek

Vaníliás búza őszibarackkal

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel a búza lassan fő, érdemes előző este elkészíteni.

Hozzávalók:

20 dkg búza
kb. 1/2 l vaníliás szójatej 
4 Alpro vaníliás puding
1 üveg őszibarack kompót
10 dkg nyírfacukor
5 dkg mazsola 
5 dkg kókusz
1 citrom héja

Elkészítés:

A szójatejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett búzát; kókuszt, és kb. 1 óra alatt megfőzzük, amennyiben szükséges, pótoljuk az elforrt tejet. Amikor puha a búza, akkor adjuk hozzá a citromhéjat, nyírfacukrot. Ekkor botmixerrel kissé összezúzzuk, hogy a búzaszemek kissé „összeragadjanak”; így lesz „kása-jellegű”:-). A mazsolát és az apróra vágott őszibarackot ezután adjuk hozzá. Tálaláskor meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, őszibarackkal díszítjük.

Ezeket olvastad már?

Banános szójajoghurt

Egy nagyon finom házilag elkészített joghurtreceptet hoztam, amely laktóz-és cukormentes. 🙂 Önmagában is nagyon finom, de müzlivel teljes értékű reggeli. ...

Tortilla vegán sajtos mártogatóssal

Ez a recept is a heti főzőkörünkön került bemutatásra, legalábbis a mártogatós része. Hozzávalók – a tortillához: 2,5 dl liszt...