magdireceptek

Mogyoróvajjal és fügelekvárral megkent kalács

Ma vendégeinkkel az angol nyelvterületeken igen közkedvelt mogyoróvajjal – és családunkban népszerű – fügelekvárral megkent kalácsot reggeliztünk, gyümölcsökkel (bár valaki sósat evett:)). Sajnos, mivel utána rohantunk, fotó nem készült, de azért leírom, hogyan készíthetünk mogyoróvajat, ha nem éppen a Lidl-ből vagy Tesco-ból szerezzük be. 🙂 Nagyon egészséges étel, vaj vagy margarin helyett használhatjuk, mi lekvárt szoktunk rákenni, de süteménybe is süthetjük. Hámozzuk meg a pörkölt földimogyorót, és tegyük be, ha van présgépünk abba, és máris készen van 🙂 Ha turmix van otthon, akkor abba tegyük bele kis vízzel a mogyorót, és turmixoljuk össze. Majd keverjünk hozzá sót és  kicsi mézet. Nagyon finom 🙂 A fügelekvárt Jutka nénitől kaptuk, aki egy drága, közelünkben lakó nagymama, nagyon finomakat süt-főz.  Készítettem még útravalónak vendégváró kiflit, ennek a receptje már felkerült a blogra. Utána elrohantunk itthonról, ügyeket intézni. Ebédünk maradt tegnapról – így ma nem töltök fel új receptet- , de mivel este programunk lesz, amelyre készítek sós ropogtatni valót, ezzel a recepttel jelentkezem majd. 🙂

Ezeket olvastad már?

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

Őszi kovásztalan kenyérkockák

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

Hajdinás csicserigulyás

Ma egy egytálétel receptjét hoztam. Igazi téli csemege. 🙂 Hozzávalók:                                                                                   10 dkg csicseriborsó 2-3...