magdireceptek

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban.

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó
10 dkg sütőtök
10 dkg burgonya
20 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
 2 dl víz
1 csokor petrezselyem
só -ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A borsót kevés vízen megpároljuk. A sütőtököt és a krumplit lereszeljük.  Amikor kifőtt a borsó, hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz, sütőtökhöz. Ekkor hozzáadjuk a sót, liszteket, a felaprított petrezselymet, olajat és a vizet. Összedolgozzuk, majd kerámia palacsintasütőbe halmozzuk, és elegyengetjük őket (akár az amerikai palacsintákat), és kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Fanni kedvenc bucija

vega_pokemontrainer4000

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy...

Thai tészta, kaporral

vega_pokemontrainer4000

A tegnapi ebédünk thai tészta volt, kaporral. Elsőre nem megy egymáshoz, de nagyon harmonikus, így is érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1/2...