magdireceptek

Vegán bögrés mákos

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem. Ma viszont nem volt itthon búzakorpa és búzacsíra, ezért egy új receptet találtam ki, a karobos kevert nyomán. Nagyon rugalmas, puha tészta lett a végeredmény, és nincsen benne sem zsiradék, sem tojás, sem tej…szóval olcsó és egészséges recept. 🙂

Hozzávalók:
2 bögre liszt (nálam fele-fel finom-és teljes őrlésű liszt)
2 bögre mák 
1,5-2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 citrom héja
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat (lisztek, mák, nyírfacukor, sütőpor) összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a mandulatejet. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. Gazdagítható mazsolával,  kókusszal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal. Mi most házi baracklekvárral megkenve ettük.

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék tofutejföllel

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...

Sárgarépa pástétom

Ma egy nagyon-nagyon egyszerű és finom pástétom készült.  Először akkor készítettem, amikor a nyári receptes könyvet fotóztuk, és mivel mindannyiunknak...