magdireceptek

Epres-mézeskalácsos köles

Valamelyik nap ez volt a reggelink. Hát, nem volt rossz 🙂

Hozzávalók:

2 dl köles
6 dl Alpro vaníliás tej 
1 csipet só
4-5 ek.nyírfacukor
1 citrom héja
3 marék mazsola
2 tk. vaníliaszirup (erről később írok)
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék 

4 pohár Alpro epres joghurt
1/2 kg mélyhűtött eper

Elkészítés:

A kölest megfőzzük (felforraljuk a csipet sóval a szójatejet, majd hozzáadjuk a mazsolát, nyírfacukrot, és fedő alatt puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a vaníliát, a citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. (Ez el is hagyható). Majd tálkákba szedjük, ráöntjük a joghurtot, és epret halmozunk rá.

Ezeket olvastad már?

Búzahússal töltött kelkáposzta

Igazi laktató téli ételkülönlegesség! Hozzávalók:1 kg kelkáposzta1/2 kg vöröshagyma2 ek. pirospaprika4-5 gerezd fokhagyma2 kanál paradicsomlé1 ek. paprikakrém (csípős)himalaya só ízlés...

Frissítő gyümölcslevek

Itt a kánikula, ilyenkor érdemes odafigyelnünk az elegendő folyadék bevitelére. Naponta legalább 2 liter vizet, és/vagy természetes gyümölcslevet fogyasszunk. Mi...