magdireceptek

Trikolor bagett

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a receptet. Érdemes kipróbálni, mert annyira finom, hogy mindenkinek ízleni fog…

Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg finomliszt
1 közepes főtt burgonya
1 dl 100% extra szűz olívaolaj
1 tk. tengeri só
8 dkg natúr tofu
5 dkg pirított tökmag
3-4 db aszalt paradicsom

2 dkg élesztő
3 dl kézmeleg víz
1 ek. méz
Elkészítés:
A mézes langyos vizet öntsük egy befőttes üvegbe, morzsoljuk bele az élesztőt. Alaposan rázzuk össze, és meleg helyen futtassuk fel az élesztőt. Reszeljük le sajtreszelőn a főtt burgonyát, és morzsoljuk el az olajjal, a lisztek kel és a sóval. A habos élesztőt öntsük hozzá, tegyük bele a kis kockákra vágott tofut és aszalt paradicsomot, valamint a durvára vágott, pirított tökmagot. Jó alaposan dolgozzuk ki kemény, de rugalmas
tésztának. (Ha igényli, kevés vizet adhatunk még hozzá.) A tésztát letakarva pihentessük meleg helyen 1,5 órát, 30 percenként gyúrjuk át. Utána a megkelt tésztát válasszuk két darabra, mindkettőt nyújtsuk ki 30 x 15 cm-es téglalapra. A hosszabbik oldala mentén tekerjük fel a bagetteket, a tetejét három helyen vágjuk be rézsútosan. Kiolajozott bagettsütő tepsibe helyezve, újabb 30 percig kelesszük, majd előmelegített sütőben, 150 °C-on süssük meg 20-30 perc alatt. Akkor van készen, ha a bagettek alja kicsit kopogós.

Ezeket olvastad már?

Brokkolis-búzahúsos vadas

Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa 3 rózsa brokkoli  1 fehérrépa 1/2 kisebb zeller 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél...

Különleges, téli saláta

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk...

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel...