magdireceptek

Tofus lasagne

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

35 dkg marinált tofu

1 l sűrített paradicsom

8 dl növényi tej

4 ek. liszt

só, bazsalikom, majoranna, lestyán, cukor, citromlé – ízlés szerint

1 csomag durum, tojás nélküli lasagne tészta

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk; és vízen mepároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot; fűszerezzük és összefőzzük. Eközben a tofut összemorzsoljuk, és egy száraz serpenyőben összepirítjuk a tetszőleges mennyiségű fűszerrel. A besamelhez a lisztet egy harmadik edényben megpirítjuk, majd habverővel keverve folyamatosan hozzáöntjük a natúr növényi tejet. Forrásig főzzük. Ezt követően egy tepsi vagy jénai alját olajjal kikenünk, beleöntjük a paradicsomos szószunk negyedét; majd ráhelyezzük a lasagne tészták egy részét; erre is paradicsomszósz kerül, majd a tofu fele; és a besamel harmada. Tiszta matek az egész ;-). Ezután a rétegek ezután így következnek: tészta, paradicsomszósz, tofu, besamel, ismét tészta, paradicsomszósz és beasmel. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Rakott zöldbab

vega_pokemontrainer4000

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...

Reggeli karobos kuglóf

vega_pokemontrainer4000

Pénteken kiderült, hogy többen nálunk alszanak, így másnap reggelre a gabonakávés kukoricatejhez és gyümölcsökhöz  sült ez a kuglóf. Mivel volt...