Hozzávalók:
1 dkg élesztő
1 dl víz
2 ek.barna cukor
17 dkg teljes őrlésű liszt
18 dkg finomliszt
1 ek. őrölt lenmag
10 dkg barna cukor
0,5 dl 100% extra szűz olívaolaj
2-3tk. vaníliapor
1 citrom héja
—
4 ek. barnacukor + 2 tk. őrölt kardamom
4 ek. kókusz
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk, a liszteket kimérjük, az őrölt lenmagot is hozzáadjuk, majd ízesítjük még citromhéjjal, cukorral, vaníliával. Meleg helyen 1 óra alatt kelesztjük. Ezt követően kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokat vágunk belőle. Ezeket alufóliával beborított konyhai kéztörlő-gurigákra tekerjük. Majd meghempergetjük a barna cukorban, kókuszban. Egy tespibe beállítjuk a gurigákat, és előmelegített sütőbe téve 160 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük.