magdireceptek

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé. 

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
4 tk. pirospaprika
2 tk. kömény
4tk. Reform Vito ételízesítő
1 tk. só
5 gerezd  fokhagyma
3 dl zsemlemorzsa
2ek. lenmagpehely
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva
1 csokor petrezselyem

2 tk. 100% extra szűz olívaolaj 
2 tk.víz
1 póréhagyma

olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, a póréhagymát felvágás után víz + olaj keverékén pároljuk meg és így adjuk a masszához. Hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá vizet (ha túl sűrű).  Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük (kb. 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Ezeket olvastad már?

Grillezés vegánként

vega_pokemontrainer4000

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂  Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8...

Káposztás tészta – másképp

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Minestrone leves

vega_pokemontrainer4000

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...