magdireceptek

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé. 

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
4 tk. pirospaprika
2 tk. kömény
4tk. Reform Vito ételízesítő
1 tk. só
5 gerezd  fokhagyma
3 dl zsemlemorzsa
2ek. lenmagpehely
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva
1 csokor petrezselyem

2 tk. 100% extra szűz olívaolaj 
2 tk.víz
1 póréhagyma

olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, a póréhagymát felvágás után víz + olaj keverékén pároljuk meg és így adjuk a masszához. Hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá vizet (ha túl sűrű).  Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük (kb. 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...