magdireceptek

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
30 dkg liszt
3 ek.100% extra szűz olivaolaj 

2 ek. lenmagpehely

kb. 0,5 kg mák
kb. 15 dkg nyírfacukor

0,5 kg eper

Elkészítés: 
 

A krumplit előző este megfőzzük, megpucoljuk és áttörjük, majd hűtőbe tesszük. Reggel hozzáadjuk a lisztet, olajat, lenmagpelyhet. Alaposan összekeverjük. Majd kinyújtjuk, és kis csíkokat vágunk, melyeket tovább aprózva belevágunk forrásban lévő sós vízbe. 10 perc főzés után hideg vízzel leszűrjük, és beleforgatjuk az időközben megdarált mák + nyírfacukor keverékébe. Az epret megmossuk, felkockázzuk és egy edénybe téve összefőzzük, kb. 10 perc alatt. Ezzel locsoljuk meg a nudlikat.

Ezeket olvastad már?

Nőnap

vega_pokemontrainer4000

Férjem, a blogunk fotósa ezzel a virágzó kaktuszunk fotójával köszönti a női olvasókat (gyanítjuk, ők vannak többségben 🙂  Szép napot...

Sós rúd – gyorsan és egészségesen :)

vega_pokemontrainer4000

Mára maradt ebédünk, így kora reggel csak vacsorára készítettem – a tegnapi maradék tölteléket is felhasználva – egy kis tepsis-töltött...

Csicseriborsókrémes tészta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de...