magdireceptek

Káposztás batyu

Szintén gyors sós sütemény, a maradék káposztából és élesztős leveles tésztából.

Hozzávalók – 6 db-hoz:

1/2 Tante Fanny élesztős leveles tészta
1/2 nagy fehérkáposzta
2 tk. só
2 tk. borsikafű
1 tk. köménymag
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. víz

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk és egy fazékba téve meglocsoljuk az olajjal + vízzel. Köménymaggal, sóval, borsikafűvel ízesítjük. Kb. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd azt levéve róla nagyobb hőfokon keverések mellett összepirítjuk. Kihűtjük. A tésztákat 5×5 cm-es kockákra vágjuk. Tetejükre 3-4 evőkanálnyi káposztát teszünk, majd a két átlós tésztavéget behajtva batyukat készítünk.Megkenjük olajjal, megszórjuk magokkal és előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spárgakrémleves után jó nagy adag salátával nekünk ez lesz a mai ebédünk. A salátáról kicsit később írok.:-)

Ezeket olvastad már?

Vegán mézeskalács (méz nélkül :-)

Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.  Hozzávalók: 13 dkg árpa maláta szirup25 dkg liszt 8 dkg zabpehelyliszt4...

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban...