magdireceptek

Zöldséges-tofus tésztával töltött gömbcukkini

Nagyon finom és gyorsan el is készül.A gömbcukkinit helyettesíthetjük hagyományos cukkinivel 🙂

Hozzávalók:

2 nagyobb gömbcukkini
25 dkg durum penne tészta
3 közepes sárgarépa
10 dkg metélőhagymás tofu 
1 közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 tk. Reform Vito fűszerkeverék
2 tk. só
2 tk. borsikafű
4 dl növényi tejszín
1 ek. mustár
1 csokor petrezselyem
1-2 ek. finomliszt
20 dkg növényi sajt
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát felaprítjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Eközben meghámozzuk és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, ill. a cukkinit alapos mosást követően kockázzuk fel. Előbb a répát, majd kb. 10 perc múlva a cukkinit is a hagymás alaphoz adjuk, és roppanósra pároljuk. Fűszerezzük, a fokhagymát és a felaprított petrezselymet is hozzáadjuk, és felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárt. Lisztet szórunk hozzá, majd összefőzzük. Belekeverjük a tésztát, és a kivájt gömbcukkiniket (aminek a belsejét felhasználhatjuk ehhez az ételhez, de lecsóba is tehetjük,én ez utóbbit választottam) megtöltjük velük. A növényi sajtot ráreszeljük (ill. én most lereszeltem a sajtot, kevés tejszínt és sörélesztőpelyhet is kevertem hozzá, ez opcionális), és 200 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Karalábé rakottas

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl....