Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)
2,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
0,5 dl 100% extra szűz olívaolaj
só, méz
Hozzávalók a ketchup-höz:
1 kg friss paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregánó
4 ek. olívaolaj
5 dkg nyírfacukor
2-3 tk. só
Egyéb hozzávalók:
1/2 kg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt tofu
15 dkg pritaminpaprikás tofu
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd 30 percig kelesztjük. Eközben így készítjük el a ketchup-öt: a paradicsomokat megmossuk és negyedeljük. Egy tepsit kiolajozunk 2 evőkanál olívaolajjal, majd beletesszük a paradicsomokat. Megszórjuk sóval, a fűszereket rátépkedjük, a fokhagymákat is ráreszeljük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és 180 °C-on, 1 óra alatt jól átsütjük a paradicsomokat (félidőben megfordítva őket). Tálba tesszük és botmixerrel krémesítjük. Ekkor ízesítjük a nyírfacukorral. A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, a tofukat és hagymákat is összevágjuk és grillsütőben megsütjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rákenjük a ketchup-öt, majd rászórjuk a grillezett dolgokat, és 160 fokos, előmelegített sütőbe téve kisütjük (kb. 25 perc alatt).
TIPP: tegyünk rá más grillezett zöldségeket (cukkini, padlizsán, paprika) is, csak nekem nem volt időm tegnap este hazaérve mást felvágni, grillezni.
TIPP: tegyünk rá más grillezett zöldségeket (cukkini, padlizsán, paprika) is, csak nekem nem volt időm tegnap este hazaérve mást felvágni, grillezni.