magdireceptek

Gluténmentes spagetti-pizza (vegán)

Maradt egy kevés gluténmentes spagettitésztánk ebédről (thai tészta készült), ill. grillezett karfiol, brokkoli, répa. Így spagetti-pizzát készítettem. 🙂 

Hozzávalók:

1/2 fej karfiol
1/2 fej brokkoli
2 sárgarépa
1 nagyobb kápia paprika
10 dkg mozarella ízesítésű növényi sajt
1 fej vöröshagyma

15 dkg gluténmentes spagetti
1 ek. olívaolaj

20 dkg füstölt Viofast növényi sajt

4 dl bio pizzaszósz
bazsalikom
5-6 gerezd fokhagyma
himalaya só  (ízlés szerint)

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük. A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával. A zöldségeket és megpároljuk vagy meggrillezzük ( kinek hogyan tetszik) Egy tepsit kiolajozunk, spagettihalmokat teszünk bele, majd megkenjük a pizzaszósszal, és ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket, a felkockázott mozarella ízű sajtot. A legvégén reszelt növényi sajttal megszórjuk és 160 fokon 20 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Nyári padlizsános sült

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal. Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól,...

Spenótos-tofus rakott nokedli

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan: 1 kg...