Maradt egy kevés gluténmentes spagettitésztánk ebédről (thai tészta készült), ill. grillezett karfiol, brokkoli, répa. Így spagetti-pizzát készítettem. 🙂
Hozzávalók:
1/2 fej karfiol
1/2 fej brokkoli
2 sárgarépa
1 nagyobb kápia paprika
10 dkg mozarella ízesítésű növényi sajt
1 fej vöröshagyma
—
15 dkg gluténmentes spagetti
1 ek. olívaolaj
—
20 dkg füstölt Viofast növényi sajt
—
4 dl bio pizzaszósz
bazsalikom
5-6 gerezd fokhagyma
himalaya só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük. A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával. A zöldségeket és megpároljuk vagy meggrillezzük ( kinek hogyan tetszik) Egy tepsit kiolajozunk, spagettihalmokat teszünk bele, majd megkenjük a pizzaszósszal, és ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket, a felkockázott mozarella ízű sajtot. A legvégén reszelt növényi sajttal megszórjuk és 160 fokon 20 perc alatt összesütjük.