magdireceptek

Csőben sült paradicsomos-cukkinis fusilli

A tegnapi és mai ebédünk ez az olaszos tésztaétel. Egy baja van: nagyon eteti magát. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg Rédei bio tönköly, háromszínű orsótészta
2 közepes cukkini
2 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
6 dl paradicsompüré
3-4 tk. só -ízlés szerint
2 tk. nyírfacukor – ízlés szerint
5-6 tk. bazsalikom – ízlés szerint
fekete olívabogyó (elhagyható)
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

4 dl növényi tejszín (pl Sojade növényi tejszín)
1 ek. kukoricakeményítő
2 ek. sörélesztőpehely

szezámmag – díszítésnek

Elkészítés: 

A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk és olaj+ víz keverékén megpároljuk. A cukkinit megmossuk és a héjával együtt lereszeljük és rátesszük a hagymás alapra. Sózzuk, ill. bazsalikommal megszórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. Puhulásig főzzük (max. 10 perc), ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét. Összekeverjük, szükség esetén még sózzuk, ill. nyírafcukorral is ízesítjük. Majd összekeverjük a kifőtt, leszűrt tésztával. Egy másik tálban összekeverjük a növényi tejszínt a kukoricakeményítővel, sörélesztőpehellyel, megsózzuk. Egy jénait vagy tepsit kiolajozunk, belehalmozzuk a szószos tésztát, majd ráöntjük a tetejére a tejszínes szószt, megszórjuk szezámmaggal, olívabogyóval és 170-180 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 



Ezeket olvastad már?

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂  Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8...

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.  Hozzávalók: A palacsintához:...

Almás-vaníliás lepény (vegán)

Fanni nem édesszájú. Az édesség iránti vágyát kielégíti a reggeli kása, a datolyaszirup, aszalt datolya, aszalt áfonya, aszalt eper (ez...