magdireceptek

Édes-savanyú mártás – házilag

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam:  


Hozzávalók:

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
3 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 dl paradicsompüré
himalaya só– igény szerint
barna cukor – igény szerint
1 tk. ételízesítő mix
1 tk. folyékony fűszer
2 ek. kukoricakeményítő
1-2 tk. citromlé
3-4 ek. házi ketchup

bulgur /barna rizs

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mix-szel ízesítjük illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá.  Ezután cukorral, citromlével (házi ) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.

TIPP: Tálaljuk rizs helyett bulgurral – még különlegesebb lesz 🙂

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos babpörkölt tönkölytarhonyával

Egyszerű, nagyszerű, őszies egytálétel. Hozzávalók: 2 konzerv fehérbab3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3-4 koktélparadicsom1 kápia...

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt    (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...

Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel

Pénteken kedves ismerőseink házában jártunk (úgy, hogy csak fiúk volt otthon), és a konyhát bevéve Timivel (unokatestvérük) süteménysütés közben találtunk...