Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
3 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 dl paradicsompüré
himalaya só– igény szerint
barna cukor – igény szerint
1 tk. ételízesítő mix
1 tk. folyékony fűszer
2 ek. kukoricakeményítő
1-2 tk. citromlé
3-4 ek. házi ketchup
—
bulgur /barna rizs
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
3 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 dl paradicsompüré
himalaya só– igény szerint
barna cukor – igény szerint
1 tk. ételízesítő mix
1 tk. folyékony fűszer
2 ek. kukoricakeményítő
1-2 tk. citromlé
3-4 ek. házi ketchup
—
bulgur /barna rizs
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mix-szel ízesítjük illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá. Ezután cukorral, citromlével (házi ) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.
TIPP: Tálaljuk rizs helyett bulgurral – még különlegesebb lesz 🙂