magdireceptek

Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolnivaló. És így az ünnepek után jólesik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

Hozzávalók:

8 db közepes alma
25 dkg metélt tészta
20 dkg mák
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vörösáfonya
2-3 ek. kókuszzsír
Almánként 1-2 ek. szójajoghurt

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák. A tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a cukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kifőtt tésztához, beleszórjuk a vörösáfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket. Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból,  majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Mézes pogácsa :-)

vega_pokemontrainer4000

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

vega_pokemontrainer4000

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...