magdireceptek

Datolyás, kókuszvirág cukros muffin (vegán)

 Hozzávalók:

2 dl finomliszt
1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor
2 dl kókuszvirág cukor
1 dl olívaolaj 
2 dl víz 
1/2 csésze dió
1/2 csésze datolya

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, cukrot kimérjük és összekeverjük. Egy másik tálban az olajat, a vizet vegyítjük össze, a diót és a datolyát apró darabokra vágjuk. Mindezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez. 180 fokos sütőben muffinformába téve 25-30 perc alatt kisütjük. 


Ezeket olvastad már?

Vegán stollen

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...

Kreatív blogger díj

Díjat kaptam, ez új dolog számomra. Esztertől, akinek köszönöm, és most ha jól tudom, tovább kell adnom 5 blogolónak. Nehéz a...

Gombapaprikás korpás nokedlivel

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...