magdireceptek

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el. 

Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya
15 dkg köles
kb. 6 dl víz
2 ek. lenmagpehely
1 közepes vöröshagyma
himalaya só – ízlés szerint
bio levespor és ételízesítő  – ízlés szerint
4-5 ek. kókuszzsír

Elkészítés:

A köleshez felforraljuk a vizet, majd forrás közben beleöntjük a kölest és fedő alatt, néha megkeverve kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük majd egy tálban összetörtjük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és 2 ek. kókuszzsír és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A legvégén hozzáadjuk az ételízesítőt. Ezt és a főtt kölest, ill. a lenmagpelyhet is hozzáadjuk a krumplihoz. Egy tepsit kikenünk a kókuszzsírral, és a vizes kézzel megformázott tócsnikat beletéve 30 perc kb. 18 fokon alatt kisütjük, félidőben forgatjuk. 
Én a második adagba lenmagpelyhet sem tettem (ezt fotóztuk le) és így is összeállt. 

Ezeket olvastad már?

Kötelező nyári cseresznyés pite

Vendégeink voltak, nem sok fotózni való maradt. De ha ismét készítek, bepótlom 🙂 Cseresznyeszezonban kötelező sütemény, nagyon finom, gyorsan elkészül,...

Hideg saláta forró napokra

Hozzávalók: 1/4 fej fejeskáposzta 2 sárgarépa 4-5 db kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2 doboz Vegaföl 8 ek. tojás nélküli...

Póréhagymás kínai kel saláta

Nagyon egyszerű, finom, egészséges, olcsó saláta 🙂 Hozzávalók: 1 szál póréhagyma1/2 kínai kel15 dkg olajbogyó15 dkg natúr tofu4-5 ek. extra...