magdireceptek

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom. 

Hozzávalók:

3/4 csésze finomliszt
1/4 csésze karobpor
1/2 csésze darált kesudió / dió
2 ek. méz / agavé szirup
4 ek. natúr szójajoghurt

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a mézet, és a szójajoghurtot és tésztát gyúrunk belőle. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kis golyócskákat formálunk belőlük és előmelegített sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük.
Növényi tejjel és gyümölcsökkel fogyaszthatjuk reggelente 🙂 

Ezeket olvastad már?

Datolyás-kakaós brownie

Hozzávalók: 10 dkg datolya1 dl víz / vaníliás szójatej1 dl olaj 5 ek holland kakaó/karobporeritrit, xilit-ízlés szerint2 ek. lenmagpehely10 dkg...

Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj

Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mi nagyon szeretjük. Most, hogy a veteményen kívül van egy kis fűszerkertünk is, adva...